De mensen van Freud

Sociale onderneming

Al bijna tien jaar zijn we een sociale onderneming in Amsterdam. Wij bieden mensen met een psychiatrische achtergrond en/of verslavingsproblematiek zinvol werk en een opleiding. Nodig zijn, de talenten kunnen inzetten en waardering krijgen. Dat motiveert. Zo komen mensen uit hun isolement. Het team runt grotendeels zelfstandig het restaurant, Daardoor hangt er een geweldige sfeer. Vriendelijk en rustig.

De hele dag is er van alles te doen, zoals afwas, boodschappen, strijken, bloemen schikken, taarten bakken, groente snijden of glazen poleren. Iedereen doet wat bij hem past. In de keuken werken professionele koks, mensen met veel keukenervaring en stagiaires. De werktijden worden in overleg vastgesteld. Mensen met een psychiatrische achtergrond worden nog veel te vaak buitengesloten. Dat ligt niet aan hen, zij willen graag anderen ontmoeten en zinvolle dingen doen.

mensen-freud

Werken bij Freud

Bij Restaurant Freud bieden we de mogelijkheid om arbeidsmatige dagbesteding te doen in verschillende functies. Zo bereidt de dagploeg het restaurant voor, bereiden de koks catering en a la carte gerechten, bedienen onze gastheren en vrouwen de gasten in het restaurant en zorgen onze afwassers ervoor dat alles weer netjes opgeruimd wordt en de borden weer beschikbaar zijn.

Woon je in Amsterdam en ben je op zoek naar een leuke dagbesteding, neem dan contact met ons op. Bij ons krijg je een rondleiding en vertellen we je over de mogelijkheden.

Restaurant Freud is een initiatief van Roads. Roads is een zorgaanbieder en maatschappelijk ondernemer. Roads begeleidt mensen met een psychiatrische achtergrond naar dagbesteding en werk en organiseert werkvoorziening met eigen werkplekken. Op meer dan 40 bijzondere locaties in Amsterdam, Amstelveen, Haarlem en Haarlemmermeer. Meer informatie: www.roads.nl

Diploma uitreiking

Super trots op onze horeca tijgers! Van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie diploma!

Fleur en Freud

Het verhaal van Fleur, een volleerd kok met ervaring in sterrenrestaurants, en Mieke Jaring, eigenaar van restaurant Nessst. (meer…)